Goa!!! - Reisverslag uit New Delhi, India van Claire & Erik Trienekens & Eggens - WaarBenJij.nu Goa!!! - Reisverslag uit New Delhi, India van Claire & Erik Trienekens & Eggens - WaarBenJij.nu

Goa!!!

Door: Claire en Erik

Blijf op de hoogte en volg Claire & Erik

07 Juli 2007 | India, New Delhi

Hallo hallo daar zijn we weer!
Udaipur was bij nader inzien toch niet al te spannend als we verwacht hadden. Misschien komt dit ook wel omdat we onderhand een beetje verwend zijn met al dat moois om ons heen. Hier hebben we ook onmze eerste echte monsoon bui meegemaakt.
Eigenlijk hebben we gewoon even lekker lopen luieren en hebben we genoten van onze mutton curry die we nog tegoed hadden van onze chauffeur. Jammer genoeg at hij zelf niet mee omdat het zijn no egg meat en liquir day was. Elke dinsdag, donderdag en vrijdag eet en drinkt hij voor zijn geloof niks van dit lekkers, en bijt hij op een houtje. Uiteraard niks voor ons, dus hebben wij ons bolletje helemaal vol gegeten. Geit is echt errug lekker!!!
Helaas had hij ook wat minder goed nieuws voor ons. Door de zware regenval in Ahmedabad kon zijn kleine wagentje ons niet verder brengen, dus zou hij een bus regelen die ons verder zou brengen.
We moesten dus al een dagje eerder afscheid van hem nemen. Verder betekende het voor ons vroeg op!
Om half 8 stonden we fris en fruitig klaar om verder te gaan met de bus. Godszijdank was het nog een hele mooie ook. Daar had Mool goed voor gezorgd.
Vijf uurtjes later waren we al weer in Ahmedabad waar tot onze grote verbazing niks meer van de overstromingen te zien was. Het was droog! Omdat we nog wat extra op het budget wouden letten hebben we voor het eerst in een stink hol geslapen. Het was dan ook maar 2 euro per persoon maar daar heb je dan ook helemaal niks voor. Voor het eerst ben ik de uitdaging aan gegaan om in een gat te plassen en ik moet je toch zeggen op zo'n moment zou ik dan echt een piemel willen hebben.
Om ons te troosten hebben we ons toen maar weer getrakteerd op een errug lekker etentje, Chicken tandoori, naan groentjes en nog meer lekkere hapjes. Een biertje voor Erik zat er niet in; Ahmedabad bleek totaal vrij te zijn van alle alcohol, biefstukjes (die trouwens nergens te krijgen zijn) etc. Met tegenzin naar het hotel gegaan en toch maar op die stromat gaan liggen. Al snel bleek het ochtend en hadden we in onze handen een schitterend vliegticket away from this hell hole. Amhedabad was vies, industrieel en wereldvreemd. Nog nooit in deze trip is er zo onbehoorlijk naar ons gestaard.
Om half een vlogen we met Spicejet via Mumbai naar Goa. Best een avontuur om in die zware Monsoonbuien te vliegen. We waren dan ook blij toen we weer aan de grond stonden. Verder was het een prima vlucht en ging het relatief snel.
De piloot was werkelijk hilarisch. Ja, het was Indiaas en aanhanger van het Sikh-geloof. Op zijn kop prijkte een prachtige rode tulband en als finishing touch had hij een flinke pilootbril op zijn neus. Helaas mocht ik (Erik) geen foto van hem maken. Eikel.
Goa is als verwacht groen, palmbomerig en tropisch. Echt een waar paradijs. We slapen in een knus strandhutje op palen, honderd meter van de zee en 200 meter van het centrum. Helemaal prima. Op de TV spreken ze voor het eerst Engels en op ons plafons hebben ze nepsterretjes geplakt die oplichten in het donker. Romantic bastards.
Goa is niet zo'n grote provincie en erg toeristisch. Bij uitstek geschikt om een scooter te huren. Zo gezegd zo gedaan, voor nog geen 5 euro krijg je dat apparaat voor de hele dag mee. Ik was als een kind in de snoepwinkel, Claire ging dus achterop. Het verkeer valt hier alles mee, dus echt gevaarlijk is het niet. Eerst een stuk noordelijk van de prtovincie gaan kijken en daarna weer terug wat verder zuidelijk. Uiteraard weer lekker gegeten onderweg. Errug leuk tochtje gemaakt, dat is voor herhaling vatbaar. 's Avonds natuurlijk weer het buikje rondgegeten en vandaag gaan we voor de verrassing het strand maar verkennen. Het weer werkt niet echt mee: af en toe een flinke bui, dan een heeeeel klein beetje zon, maar bovenal veel wolken en dreigende luchten. Dat drukt de pret niet, het is bovenalles heel gezellig en mooi groen hier en genieten van het niets doen en....het eten. Gelijk de eerste avond hebben we al wat vrienden gemaakt uit Duistland en Denemarken met wie we een paar behoorlijk plaatslijke borrels hebben gedronken. Straks om zes uur weer met ze afgesproken wat te gaan drinken, hihi.
Wat we de rest van de tijd gaan doen is niet echt duidelijk. We proberen deze dagen lekker rustig aan te doen en wat op ons pad komt nemen we mee, alles geheel vrijblijvend.

Erik is al heel behoorlijk gewend aan het plaatselijke eten. De eerste dagen protesteerde het buikje iets, maar later had hij er toch vrede mee. Claire heeft nog steeds af en toe last van krampen en haar darmen lijken af en toe een dagje vakantie te nemen.

Toedeloe!

Kus van ons.

• 07 Juli 2007 - 12:54

Mad A:

Smerik! Terrible C!! stelletje stiekemerds... ik word wel een beetje jaloers van al die leuke verhalen van jullie. Ik wil ook op een kameel, en op een scooter, en in een strandhutje met mn liefje! in plaats daarvan ben ik onlangs naar het amstelveense asielzoekerscentrum verhuisd :) wat eigenlijk best wel leuk is. papa en david konden hun hart ophalen met het verrichten van stoere mannelijke arbeid zoals plankjes ophangen en kasten in elkaar zetten, terwijl ik en mam het bed opmaakten :)) en nu heb ook ik eindelijk vakantie. maargoed verhalen van thuis komen later wel, jullie zitten nu in een hele andere wereld.. geniet er van lieve filmsterretjes... nemen jullie een kameel voor me mee?? knusje op jullie bolletjes!
    PS: moet ik wat activia met bifidus essensis cultuur opsturen clairtje? hihi

• 07 Juli 2007 - 13:01

Mad A:

btw: henkie is erg teleugesteld dat je hem niet meegenomen hebt naar zn vrienden in de rattentempel, claire hehehe. liefdes!

• 09 Juli 2007 - 11:28

Lisan:

WAUWWAUWWAUW! Wat een prachtige verhalen weer! Zittend achter mn pc met op de achtergrond het heerlijke geluid van onweer en keiharde hollandse regen laten jullie verhalen me echt een beetje wegdromen..Ben net zelf terug van een paar daagjes london wat ook super mooi en geniten was!Engelnd is niet alcoholvrij.. het guinnesbier stroomde daar rijkelijk.. Een hele grote knuffel van mij

• 09 Juli 2007 - 12:07

Paul:

Jammer, ik had direct gereageerd maar na mijn intikken gaf hij een fout. Ofwel mijn stukje is niet geplaatst afgelopen zaterdag. Dan maar een nieuw stukje. Een meer dan licht gevoel van jaloezie komt wel over ons. Al die leuke sites, avonturen, het eten ??!!/??. Een beetje de hippie uithangen. Wij behelpen ons hier maar een beetje. Julie is net op de bus naar Kroatie gezet voor een weekje strand en cultuur met zijn 6-en ("Cultuur" volgens de dames want er was veel te zien). Onze vakantie komt ook langzaam in zicht. Geniet maar weer verder en wordt niet te bruin. Liefs van ons nu 2-en.

Paul en Anti

• 09 Juli 2007 - 14:40

Hansje:

Liefjes Weliswaar heb ik jullie al gemaild naar Erik's adres, maar ik wil even kijken of deze nu geplaatst wordt.
    Zijn jullie lekker aan het luieren deze week, geniet nog maar!
    Dikke kus Mam

• 10 Juli 2007 - 12:10

Duco:

Zus en Erik,

Het klinkt allemaal echt helemaal top, bofkonten! Met een recept van tweemaal daags vijf minuten zon en de rest van de dag het geruis van de airco in een kille UB ben ik erg jaloers op jullie. Ik wil al mijn hele leven naar het eiland van Octopussy.. Maak er nog een mooie tijd van, ik kijk uit naar jullie verhalen en foto’s!

Ben een spons! (citaat papa Trienekens)

Heel veel plezier en tot snel,

Duco

• 10 Juli 2007 - 12:24

WP, Sandra Etc:

Lieve Claire en Erik,
    Kregen net van papa deze link. Fantastisch dat jullie zo genieten. Wel jammer dat je Brad Pitt nog voor ons verborgen hebt gehouden. Ilse en ik vinden hem errrg leuk. Wij tossen :-)
    Dikke kus, San Wouter en kids

• 11 Juli 2007 - 18:35

Iet Jan :

hoi luitjes wat een geweldige ervaringen zeg (behalve de ratten dan )In dit kikkerland plenst het nog steeds en zit ik nu met mijn wintertrui aan. zoals je ziet doet het internet het nu en de telefoon, dat helpt om de wereld weer een beetje groter te maken.geniet samen lekker en ben benieuwd naar jullie verhalen veel liefs iet jan

• 18 Juli 2007 - 14:26

Maantje:

Ik zat te surfen op het webje en ik kwam bij dit prachtige droom stelletje uit.
    Ik wou dat ik zo'n vriend had die me mee neemt naar verre landen.
    Maar dat is alleen voor de blauwe oogjes weggelegd denk ik.
    Wacht sorry nu doe ik weer kattig maar dat is nu eenmaal Maantjes maniertje.
    Om toch maar even te vragen, waar vang je die mokkels? Of mischien heb je wat versier tips?

Groetjes Maantje maantjeobsidiaantje@live.nl